woensdag 15 februari 2017

15. Hans en Grietje, sprookjes



Dag allemaal

‘Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?’

- Op maandag hadden enkele kleuters sprookjesboeken bij (waarvoor dankjewel!). Welke sprookjes kennen we allemaal? En wie kent het verhaal van ‘Hans en Grietje’ al? We luisterden we naar het verhaal over 2 kindjes die achtergelaten werden in het donkere woud. Daar zagen ze een huisje dat gemaakt was van snoep, chocolade en peperkoek. Het avontuur van Hans en Grietje was begonnen… 

- We maakten met behulp van een stappenplan 2 vingerpopjes: een ‘Hansje’ en een ‘Grietje’. 

- We leerden een liedje over ‘Hansje en Grietje’, waarbij we onze vingerpopjes konden gebruiken. 

- We dachten samen na over hoe we in de poppenkamer het verhaal van ‘Hans en Grietje’ konden naspelen. Dan hebben we nog een ‘kooi’ nodig, waar Hans in zit! De kleuters kregen een grote kartonnen doos en hier gingen ze zelf mee aan de slag. Enkele kleuters maakten ook snoepjes om op de kooi te kleven. 

- Bij de methode ‘van a tot z’ leerden we een spiraal tekenen. We konden deze spiraal nog eens oefenen en maakten er lolly’s van!

-  We konden deze week ook enkele gezelschapsspelletjes spelen. Een zelfgemaakt ‘ganzenbord’. Wie als eerste bij het huisje is, is gewonnen! En ook het spelletje ‘knibbel, knabbel, knuisje’ konden we samen spelen. 

- Bloem, zout, water en een beetje olie… Dat hadden we nodig om zoutdeeg te maken! We voegden er ook nog wat kaneel bij, zodat ons deeg naar koekjes zou ruiken. We maakten hier peperkoekenhuisjes mee. 

- We keken naar het poppenspel van ‘Hans en Grietje’. Maar wat nog leuker was, was het zelf poppenkast spelen voor elkaar! 

-> We vierden ook de verjaardag van Noor nog! HIP HIP HIP HOERAAA!! Zij werd 6 jaar! Ze trakteerde met overheerlijke zelfgebakken wafels! Dankjewel Noor!

-> Met Valentijn probeerden we extra lief te zijn voor elkaar. We leerden hartjes tekenen, telden hartjes, maakten een mooi Valentijnshart, … 

-> We brainstormden ook al over ons volgende thema: ‘Het circus’
  
 
Ga snel de foto’s bekijken: https://goo.gl/photos/vYtU2b2WvXJQjwrt9



Groetjes,  juf Alexandra

-> Vanaf morgen 16/02 tot aan de krokusvakantie werken we rond het thema ‘Circus - Carnaval'
Vrijblijvend mee te brengen: Spulletjes, boekjes, verkleedkleren ... ivm 'het circus / carnaval'.
-> Vrijdag 24/02: CARNAVAL op school! Kleuters mogen verkleed naar school komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten