woensdag 7 december 2016

10. Sint en Piet: 'De spiekpietjes'

Dag allemaal,

De Sinterklaasweken zijn op zijn einde… 
Wat was het spannend aftellen naar HET SINTERKLAASFEEST!


De voorbije weken hebben we vooral het ‘samenwerken’ in de verf gezet: samen delen,  samen spelen, elkaar helpen, van elkaar leren, samen iets maken, samen poppenkast spelen, … met de kleuters van K7 en van K8!


We kregen deze week ook enkele opdrachten van spiekpietjes (= kleine zwarte pietjes die zich verstoppen in huizen, klassen, ... Ze zijn zo klein als een haas en hebben een gsm bij en sportschoenen aan):

- De schoorsteenspiekpiet gaf ons de opdracht om SAMEN een schoorsteen te maken.

- Van de opschrijfspiekpiet, die van letters houdt, moesten we speelgoed (blokjes) inpakken in krantenpapier en er daarna SAMEN een strikje rond doen.

- Spiekpietje was droevig, want de speelgoedspiekpiet had een nieuwe trein gekregen en wilde deze niet delen. Ze kregen ruzie. Wij moesten SAMEN een oplossing bedenken voor dit probleem.

Hieronder nog enkele activiteiten die we SAMEN (of soms ook alleen) deden:

- We keken in de reclamefolders (dankjewel voor zoveeeeel boekjes!) en knipten uit wat we graag zouden krijgen van de Sint en kleefden het dan op een brief. Deze brieven mochten we laten zien en vertelden hierover aan elkaar.

- We verkleedden ons als Sinterklaas en Zwarte Piet en vaarden in onze stoomboot!

- We leerden het liedje ‘1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 … Waar is Spiekepiet gebleven?’. Dit liedje zongen we ook samen met K8 op het Sinterklaasfeest voor alle kleuters én voor Sinterklaas en de Zwarte Pieten!

- We prikten schimmen uit en kleefden deze dan op een stokje. Zo konden we in de donkere gang een schimmenspel spelen voor elkaar! 

- We werkten nauwkeurig aan onze PIETENMEDAILLE. We schreven ook onze naam op ons best! Zodat Sint en Piet het goed konden lezen.

- We speelden een gezelschapsspel en deden een memorie met letter(s)(koekjes).

- We maakten een boot of een kasteel van zelfgevouwen vierkantjes papier.

- We keken naar de poppenkast met muziek! Hierna mochten we zelf ook poppenkast spelen voor elkaar.

- We gingen naar de ‘cinema’ om enkele afleveringen van ‘Dag Sinterklaasje’ te kijken.

- We schreven SAMEN een brief voor Sinterklaas en Zwarte piet en brachten lekkers mee voor het paard ‘Slechtweervandaag’! En jaja… Ze waren naar ons klasje gekomen. De klas stond helemaal overhoop! En de Zwarte Pieten hadden overal letterkoekjes gestrooid! Ook bracht de Sint leerrijk speelgoed voor onze klas!


-> Psssst…. De advent is ondertussen ook begonnen… We staken het eerste en het tweede kaarsje al aan op onze adventskrans. Elke dag kleven we ook een ster op onze aftelkalender. Zo tellen we samen af naar de geboorte van Jezus en naar Kerstmis.


Woensdag 7 december vierden we de verjaardag van Odine! Gelukkige verjaardag!! We mochten smullen van die 'ooh-zo-lekkere-mini-cakejes'!! Dankjewel Odine!

Ga snel de foto’s bekijken:
https://goo.gl/photos/ysW4HCbmutFRFCpN9


Veel lieve groetjes,
Juf Alexandra


-> Vanaf donderdag 8/12 t.e.m. vrijdag 23/12 werken we rond het thema ‘Kerstmis’.

-> Vrijblijvend meebrengen: spulletjes i.v.m. 'Kerstmis', kaarsen (die je niet meer gebruikt) voor in onze kaarsenwinkel, ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten