vrijdag 28 oktober 2016

7. Heksen en spinnen

Hallo allemaal! 

Onze leuke heksen- en spinnenweek is weeral voorbij gevlogen! 
Tijd voor een overzichtje en veel foto's... 

- Op maandag waren er al enkele kleuters verkleed als heks. Sommigen hadden zelfs een toverhoed bij! Ook veel lieve spinnetjes waren mee naar de klas gekomen! We namen de tijd om dit allemaal aan elkaar te laten zien. Fijn om onze themaweek zo te starten!! 

- We maakten een toverstok met een tak die we vorige week in het bos gevonden hadden. 

- De juf vertelde het verhaal van 'Platvoetje'. De heksen uit het heksenbos lachten haar uit omdat ze grote voeten had. Hier werd Platvoetje erg ongelukkig van. Want elke keer wanneer ze een toverspreuk zei, werden haar voeten groter! 
Toen ze plots in Nikki's badkamer terecht kwam vond ze een nieuw vriendje: Nikki. Zij hielp Platvoetje om van haar voeten te houden. Ze schilderden haar schoenen in allerlei gekke kleuren. 
Platvoetje had ook een cadeau opgestuurd naar onze klas! Hierin zaten 2 dozen: een jammerdoos en een talentendoos. Platvoetje gaf ons de opdracht om tekeningen te maken van iets dat je 'jammer vindt aan jezelf, iets dat je nog niet goed kan' (jammerdoos) en van iets dat je 'leuk vindt aan jezelf, iets dat je al goed kan' (talentendoos). Hierna bekeken we en bespraken we samen de gemaakte tekeningen. Wanneer de dozen goed gevuld waren kregen we van Platvoetje een toverspreuk en een CD (heksendans).

- Toverspreuk die we leerden: Arikatoemba, explidorian! Arikatoemba, kijk wat ik goed kan!

- We leerden een aanstekelijk liedje: 'Ik neem mijn toverstaf en zwaai...'. Op het einde van de week konden we dit allemaal goed meezingen én hierop dansen (heksendans)! 

- We bouwden met de clicks huisjes voor onze spinnetjes. Knap hoor!

- Onze poppenkamer was omgetoverd in een heksenbos! Daar konden we heksensoep brouwen.

- We konden ook heksendrankjes maken in ons 'heksenlaboratorium'. Eerst zelf wat experimenteren en drankjes maken, daarna met behulp van een receptenkaart.

- We moesten ook heksenketels in de juiste volgorde kleven. Van een lege naar een volle ketel. 

- We tekenden ons maandelijks kindje. 

- We maakten samen een groot spinnenweb in onze zithoek! We moesten naar de overkant proberen te stappen, zonder het spinnenweb te raken! 

- En vrijdag (vandaag) was het heksenfeest!! (= Beloning door de kleuters gekozen, omdat onze 'goed-zo-monstertjes-pot' helemaal vol zat!). 's Morgens mochten we onszelf tonen in onze 'speciaal verlichte heksenkring'. Onze juf had een lange feesttafel gemaakt in de klas! We maakten lekkere toverstafjes van druiven en boterham! We dronken ook nog een glaasje toverdrank (water met grenadine). In de namiddag trokken we naar de turnzaal om samen nog een heksendans te doen (daar hadden we lekker veel plaats!). Tot slotte keken we nog een stukje naar de film van 'het sprookjesbos'. (Die Anne voor ons had meegebracht.)


Ga snel de leuke foto's van onze heksen- en spinnenweek bekijken! 



Een hele fijne vakantie toegewenst!

Veel liefs, 
juf Alexandra


--> Vanaf maandag 7/11 t.e.m. woensdag 16/11 werken we rond het thema: 
'De paraplu' (= Het prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten