woensdag 28 september 2016

3. Lekker gezond!

Mmmmm, lekker eten en drinken! 

Dag allemaal, 

Deze week werkten we rond 'gezonde voeding'.
Hieronder een overzichtje van wat we zoal deden in de klas:

- We keken samen met de kindjes van K8 naar een toneeltje. Lex had veel te veel ongezonde dingen gegeten! Zoals koeken, frietjes, taartjes, enzovoort. Nu voelde hij zich niet goed en had buikpijn. Toen kwam Mevrouwtje 'Ari Broccoli' tevoorschijn. Zij wist alles over 'gezond eten'. Ze vertelde hier wat meer over. Hierna deden we een knip-oefening en kleefden we de prentjes van het eten op de juiste plaats (gezond - ongezond). 

- We leerden ook een liedje over fruit! Fruit stop je niet in je oren, maar in je... mond! Want dat is gezond! 

- We gingen samen met de kleuters van K8 op uitstap naar fruitwinkel 'Cools'. De mevrouw van de winkel vertelde wat je allemaal kon kopen daar! Mmmm, veeeel groenten en fruit! We hadden op voorhand ook een boodschappenlijstje gemaakt. We kochten bananen, appelen, peren, mango's, citroenen en sinaasappelen. Daarna gingen we nog langs de bakker om een 'gezond' brood te kopen, ééntje met graantjes er in! We kregen ook nog een rondleiding in de bakkerij! 

- We maakten lekkere appelmoes met onze gekochte appeltjes, suiker en kaneel! Samen met K8 kookten en proefden we gezellig onze appelmoes!

- We mochten ook verschillende soorten fruit proeven en (nieuwe) smaken ontdekken!

- We maakten kennis met de 'voedingsdriehoek'. Die stond ook in onze winkelhoek en konden we gebruiken als groot winkelrek! We leerden op welke plaats al het eten en drinken moest staan. (Water onderaan: hier heeft ons lichaam veel van nodig; snoepjes bovenaan: dit mag wel eens, maar niet teveel!) 

- Ook gebruikten we de weegschaal om fruit te wegen. 

- En op dinsdag was het feest! Quinten was jarig geweest in de grote vakantie en wij vierden nu zijn verjaardag nog in de klas!! PROFICIAT QUINTEN! We smulden van zijn lekkere zelfgebakken cake!


Ga de foto's van deze week bekijken: https://goo.gl/photos/nJSwpRbPb3Yj9yhWA


Fruitige groetjes,
 Juf Alexandra, Lex en Ari Broccoli


--> Vanaf morgen 29/09 werken we rond het thema: 'Het letterwinkeltje' 
--> Niet vergeten: Vrijdag 30/09: Facultatieve verlofdag! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten